Gyorsan elkészíthető könnyű desszert, friss málnával.
Persze fagyasztott gyümölccsel is tökéletesen működik :)
Hozzávalók:
5 dl tej
1 teáskanál vanília kivonat
7 dkg barna cukor
2 tojás
2 tojássárgája
1,5 evőkanál kukoricakeményítő
csipet só
Öntet:
30 dkg málna
3 evőkanál barna cukor
A cukrot a tojásokkal és a tojás sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sót és a kukoricakeményítőt.
Egy edényben a tejet a vanília kivonattal elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, és közepes lángon folyamatos kevergetés közben felforraljuk, és addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd.
Az öntethez a málnát a cukorral összefőzzük.
Időnként megkeverve langyosra hűtjük, tálakba vagy poharakba adagoljuk, hűtőben lehűtjük.
Az öntettel tálaljuk.
11 megjegyzés:
A házi puding, az házi puding. Nagyon finom lehet, gyerekkoromban imádtam a málna-vanília puding kombinációt.
Uramisten, de gyönyörűséges!!
A jobb hátsó fotómodellt például első felindulásból simán be tudnám kanalazni :-))
Veszélyesen jól néz ki.....mármint befalnám:)))
Ajaj, elvesztem.
Fél éve teljesen rázizzentem a pudingos dolgokra, pedig előtte 33 évig nem ettem meg. :D
Igazán szépséges, pont kompatibilis a hasam belsejével! :)
hat ez csudaszep es biztos h csuda finom is :)
Hűű, de jól néz ki! Szívesen elkanalazgatnám! :-))
Szerintem napok kérdése és ki is próbálom
Jaj, de jól néz ki! És éljen a házi puding! Nem is értem azokat, akik zacskósat használnak. Pont annyi idő elkészíteni, mint a zacskósat :))).
Chriesi, ez így van :)
Viki, már viheted is!!
Trinity, értem én, értem!
Raindrop, :) jót vigyorogtam!
Delish, köszönöm szépen!
Mézigörl, adok hozzá kanalat is :)
Bianka, majd mesélj!
Vera, ugye-ugye :)
Jajj nekem, ez nagyon...! Kár, hogy sosincs egyszerre ennyi málnánk. Le kell tiltanom a családot a szedésről... :D
Csipet, megérné :)
Megjegyzés küldése