Amikor kevés időnk van, de mégis valami langyos desszertre vágyunk, tökéletes választás a clafoutis, ami ráadásul bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Hozzávalók:
5-6 db sárgabarack
3 evőkanál liszt
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor
2 dl tej
csipet só
vaj a forma kikenéséhez
porcukor a szóráshoz
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a pudingport, a sót, a tejet, és ismét jól összekeverjük.
Egy hőálló tálat (vagy több kisebb tálkát) kikenünk vajjal, elosztjuk benne a megtisztított, felszeletelt barackot, majd ráöntjük a tojásos keveréket.
Sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor porcukorral meghintjük.
11 megjegyzés:
Isteni!!!!!!!!
Jaj, Csibe, ez hihetetlen jól néz ki!!!! És milyen nagyon finom!!! KÖszi :)
Isteni
Hmmm...de guszti...!!
Ez a fotó nagyon betyár:)))))))Gyönyörű....
Köszönöm szépen! :)
Ez nagyon-nagyon!!! :)
A sárgabaracknak levetted a héját, vagy egészben tetted bele?
Reni, nem vettem le a héját. Megmostam, leitattam a vizet, és felszeleteltem :)
Köszi a választ, a héten biztosan elkészítem_:)
Reni, nagyon szívesen!
Én erről miért maradtam le??! Annyira guszta, hogy nem találok rá szavakat!
Megjegyzés küldése