2011. július 12., kedd

Sárgabarackos clafoutis

Amikor kevés időnk van, de mégis valami langyos desszertre vágyunk, tökéletes választás a clafoutis, ami ráadásul bármilyen gyümölccsel elkészíthető.



Hozzávalók:
5-6 db sárgabarack
3 evőkanál liszt
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor
2 dl tej
csipet só
vaj a forma kikenéséhez
porcukor a szóráshoz

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a pudingport, a sót, a tejet, és ismét jól összekeverjük.
Egy hőálló tálat (vagy több kisebb tálkát) kikenünk vajjal, elosztjuk benne a megtisztított, felszeletelt barackot, majd ráöntjük a tojásos keveréket.
Sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor porcukorral meghintjük.

11 megjegyzés:

Kati írta...

Isteni!!!!!!!!

Kőrösi Mercédesz írta...

Jaj, Csibe, ez hihetetlen jól néz ki!!!! És milyen nagyon finom!!! KÖszi :)

Bianka írta...

Isteni

Elena írta...

Hmmm...de guszti...!!

Niki írta...

Ez a fotó nagyon betyár:)))))))Gyönyörű....

Csibe írta...

Köszönöm szépen! :)

szaboreni írta...

Ez nagyon-nagyon!!! :)
A sárgabaracknak levetted a héját, vagy egészben tetted bele?

Csibe írta...

Reni, nem vettem le a héját. Megmostam, leitattam a vizet, és felszeleteltem :)

szaboreni írta...

Köszi a választ, a héten biztosan elkészítem_:)

Csibe írta...

Reni, nagyon szívesen!

chriesi írta...

Én erről miért maradtam le??! Annyira guszta, hogy nem találok rá szavakat!