Könnyen, gyorsan elkészíthető, és sokféleképpen variálható. Fogyaszthatjuk reggelire vagy vacsorára, tízóraira vagy uzsonnára.
Korábban már felkerült egy hasonló recept, akkor kicsit több alapanyaggal készült.
Igazán jó benne, hogy bármilyen gyümölccsel variálható, legyen az friss, vagy aszalt, és akár lekvárral is tálalhatjuk. Megszórhatjuk dióval, mandulával, mogyoróval, stb. - ez tényleg kinek-kinek az ízlésére van bízva.
Hozzávalók:
4 dl zabpehely
1,5 dl kókuszreszelék
5 dl tej
méz - ízlés szerint
2-3 csepp vaníliakivonat
csipet só
gyümölcs a tálaláshoz
A zabpelyhet és a kókuszreszeléket egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és felforraljuk, közben többször megkeverjük. Forrástól számítva kb. 10-15 percig főzzük, addig míg besűrűsödik és a zabpehely megpuhul. A tűzről levéve hozzákeverjük a vaníliakivonatot, a mézet, és a csipet sót. Alaposan összekeverjük, és tálkákba töltjük.
Langyosan, vagy hidegen tálaljuk. Tálalás előtt tetszés szerint gyümölcsöt adhatunk hozzá.
7 megjegyzés:
Tejberizs bármikor!!
Nagypn finom lehet
Régebben láttam egy hasonló receptet, mármint a pehely a tejben főzve :), ha jól emlékszem, zabkásaként futott. Már akkor elterveztem, hogy kipróbálom és persze azóta sem jött össze, de te most újra kedvet csináltál hozzá. Nagyon klasszak a fotók (mint mindig...)! :)))
Anazar, langyosan is, hidegen is :)
Bianka, az ám :)
Csipet, tessék megcsinálni, csak pár perc!...és köszi! :)
Nekem most sok zabpelyhet kellene ennem, de valahogy nem barátkozunk össze. Illetve ez így nem igaz, én nem keresem a társaságát. Lehet ezt megkísérlem, nagyon tetszik, főleg a szőlős rész. :D
Hétvégén sül a galette. :D Drukkolj!
Raindrop, tegyél bele sok-sok szőlőt, talán úgy ízleni fog :)
Persze, drukkolok...de még mennyire :))
Hmm ilyet én is csináltam sokszor még régen, csak kókusztejjel és banánnal és annyira isteni hidegen gyümölcsökkel tényleg! Úgy tetszik a fotó is! :)
Megjegyzés küldése