Addig is, amíg ideér az igazán enyhe idő, a tavasz, hoztam egy melengető, isteni finom krémlevest.
A recept a Kifőztük magazin márciusi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
1 kisebb karfiol
1 póréhagyma
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
5 dl alaplé
só
bors
2,5 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
Tálaláshoz:
pirított zsemlekockák
Rózsáira szedjük a karfiolt, a póréhagymát kis darabokra vágjuk és olajon, többször megkevergetve alaposan megpirítjuk (lényeges, hogy jól megpiruljanak a zöldségek). Rászórjuk a lisztet, átkeverjük, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket.
Ha a zöldségek megpuhultak, levesszük a tűzről és leturmixoljuk.
Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejszínt, belenyomjuk a fokhagymát és összeforraljuk. Ha szükséges még, sózzuk, borsozzuk.
Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése