2012. szeptember 11., kedd

Fahéjas szilvaleves

Ha közben megérkezne a hűvösebb idő, az se vegye el a kedvünket egy finom szilvaleves elkészítésétől, ugyanis langyosan is isteni finom.


Kifőztük magazin szeptember.
Hozzávalók:
40 dkg szilva
1 liter víz
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 citromkarika
1 fahéjrúd
3 db szegfűbors
3 db szegfűszeg
2 dl tejszín
Tálaláshoz:
tejszínhab
szeletelt mandula

A szilvát kimagozzuk és felszeleteljük.
A vizet a cukorral felforraljuk. Beletesszük a szilvaszeleteket, a fahéjrudat, a szegfűborsot, a szegfűszeget és a citromkarikákat. Ismét felforraljuk, majd kb. 15 percig lassú tűzön főzzük.
A tűzről levesszük, és langyosra hűtjük. Kivesszük belőle a fűszereket, a citromkarikát, és a tejszínnel együtt összeturmixoljuk. Hűtőben lehűtjük.
Tejszínhabbal és szeletelt mandulával tálaljuk.

3 megjegyzés:

Miner.hu írta...

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

Névtelen írta...

Ez egy állati finom leves, nálunk a karácsonyi repertoár része szokott lenni! A másik blogodat fogod még folytatni? Annyira szép az is, kár volna érte...
Üdv, Zsófi

Csibe írta...

Miner.hu - :) köszönöm!

Zsófi, pontosan, nálunk is illik a karácsonyhoz:) ...és aranyos vagy, köszönöm, igyekszem majd újra beindítani :)