Eddig barackkal, és szederrel próbáltam. Most szilva került rá, és egy kis kókusz is megbújik benne, ...és így is úgy is szeretjük.
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál cukor
¼ teáskanál sütőpor
20 dkg puha vaj
1 teáskanál vanília aroma
0,5 dl hideg víz
Krémhez:
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
2 tojásfehérje
30 dkg szilva
Kenéshez:
1 tojásfehérje
1 evőkanál barna cukor
A vajat a cukorral, a liszttel, a sütőporral összekeverjük,
majd hozzádolgozzuk a hidegvizet és a vanília aromát. A tésztát fóliába
csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A krémhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és
hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A szilvát szeletekre vágjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30 cm-es átmérőjű
körré nyújtjuk. Rákenjük a kókuszkrémet úgy, hogy a peremétől kb. 4 cm-et
szabadon hagyunk. A szilvaszeleteket elosztjuk a krémen.
A tészta szélét felhajtogatjuk, majd megkenjük a
tojásfehérjével, és megszórjuk a barna cukorral.
180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk még barna cukorral, illetve
tálalhatjuk tejszínhabbal.
2 megjegyzés:
Ez a szilvás galette istei lehet! Amúgy is olya praktikus kis "pite", imádjuk mi is. A kókusz szuper ötlet! :)
Panna, köszi!
Megjegyzés küldése