2012. szeptember 24., hétfő

Szilvás galette


Eddig barackkal, és szederrel próbáltam. Most szilva került rá, és egy kis kókusz is megbújik benne, ...és így is úgy is szeretjük.


Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál cukor
¼ teáskanál sütőpor
20 dkg puha vaj
1 teáskanál vanília aroma
0,5 dl hideg víz
Krémhez:
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
2 tojásfehérje
30 dkg szilva
Kenéshez:
1 tojásfehérje
1 evőkanál barna cukor

A vajat a cukorral, a liszttel, a sütőporral összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a hidegvizet és a vanília aromát. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A krémhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A szilvát szeletekre vágjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30 cm-es átmérőjű körré nyújtjuk. Rákenjük a kókuszkrémet úgy, hogy a peremétől kb. 4 cm-et szabadon hagyunk. A szilvaszeleteket elosztjuk a krémen.
A tészta szélét felhajtogatjuk, majd megkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk a barna cukorral.
180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk még barna cukorral, illetve tálalhatjuk tejszínhabbal.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a szilvás galette istei lehet! Amúgy is olya praktikus kis "pite", imádjuk mi is. A kókusz szuper ötlet! :)

Csibe írta...

Panna, köszi!