2012. szeptember 26., szerda

Szőlős kenyér gratin


A hűvös estékre egy melengető, gyors finomság.


Hozzávalók:
50 dkg szikkadt kenyér
3 dkg vaj
0,5 dl száraz fehérbor
10 dkg szőlő
3 tojás
2 dl tejszín
1,5 dl tej
bors
szerecsendió
15 dkg sajt

Egy hőálló tálat kivajazunk. A kenyeret felszeleteljük, elosztjuk a tálban majd meglocsoljuk a borral és elosztjuk rajt a félbevágott szőlőszemeket.
Összekeverjük a tojást, a tejet, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Ráöntjük a kenyérszeletekre. Megszórjuk a lereszelt sajttal, majd ráöntjük a tejszínt.
180 fokon 25-30 percig sütjük, addig míg a sajt megpirul.

Nincsenek megjegyzések: