Kifőztük magazin október
Hozzávalók:
10 dkg búzadara
3 dl tej
1 tojás
csipet só
5 dkg cukor + 1 evőkanál
1 teáskanál vanília aroma
15 dkg túró
3 alma
1 narancs leve
1 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
5-6 db amaretto keksz
A tejet az 1 evőkanál cukorral, a vanília aromával felforraljuk, hozzáadjuk
a darát és összefőzzük. Langyosra hűtjük.
A tojást kettéválasztjuk. A tojás sárgáját a langyos darához keverjük.
A tojásfehérjét a cukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük, majd a
túróval együtt a darához keverjük. A masszából nedves kézzel gombócokat
formázunk, és forrásban lévő vízbe tesszük. Ha a gombócok feljöttek a víz
tetejére kiszedjük.
Almasaláta:
A narancs levét összekeverjük a mézzel és a fahájjal.
Az almákat megmossuk, felszeleteljük és a fahéjas narancslébe forgatjuk.
Az amaretto kekszet kis darabokra törjük, és megszórjuk a gombócokat és az
almasalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése