Hozzávalók:
20 dkg rizottó rizs
5 dkg szárított vargányagomba
15 dkg sampion gomba
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
1 l alaplé (zöldség- vagy húsleves)
só
bors
Tálaláshoz:
aprított zöldség zöld
parmezán sajt
Egy tálba annyi forró vízbe beáztatjuk a szárított
vargányagombát amennyi ellepi. Kb. 10 perc után a kinyomkodjuk és kissé
megaprítjuk. A sampion gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
A vöröshagymát felaprítjuk és a vajon megpároljuk. Beletesszük
a fokhagymát, összekeverjük és hozzáadjuk a sampion és vargánya gombát. Ízlés
szerint megsózzuk és borsozzuk.
Belekeverjük a rizst és közepes lángon 3 percig kevergetjük.
Hozzáöntjük a bort és hagyjuk, hogy a rizs felszívja. Ezután hozzáadunk kb. 3 dl
alaplevet, összekeverjük és hagyjuk, hogy ezt is felszívja. Ezt a folyamatot
ismételjük, míg a rizottó lágy és krémes lesz. Ha szükséges még sózzuk,
borsozzuk.
Tálaláskor hozzákeverjük a sajtot és megszórjuk zöldség
zölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése