2012. október 12., péntek

Fehérboros gombás rizottó

Egy melengető gombás rizottót ebédre vagy vacsorára?!




Hozzávalók:
20 dkg rizottó rizs
5 dkg szárított vargányagomba
15 dkg sampion gomba
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
1 l alaplé (zöldség- vagy húsleves)
bors
Tálaláshoz:
aprított zöldség zöld
parmezán sajt

Egy tálba annyi forró vízbe beáztatjuk a szárított vargányagombát amennyi ellepi. Kb. 10 perc után a kinyomkodjuk és kissé megaprítjuk. A sampion gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
A vöröshagymát felaprítjuk és a vajon megpároljuk. Beletesszük a fokhagymát, összekeverjük és hozzáadjuk a sampion és vargánya gombát. Ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk.
Belekeverjük a rizst és közepes lángon 3 percig kevergetjük. Hozzáöntjük a bort és hagyjuk, hogy a rizs felszívja. Ezután hozzáadunk kb. 3 dl alaplevet, összekeverjük és hagyjuk, hogy ezt is felszívja. Ezt a folyamatot ismételjük, míg a rizottó lágy és krémes lesz. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor hozzákeverjük a sajtot és megszórjuk zöldség zölddel.

Nincsenek megjegyzések: