2012. október 3., szerda

Paradicsomos lepény

Vannak időszakok, mikor egy-egy étel rövid időn belül többször is ismétlődik. Az alábbi paradicsomos lepény is ilyen (volt).



Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 csipet cukor
1,2 dl olívaolaj
1 evőkanál oregánó
2 vöröshagyma
50 dkg paradicsom
20 dkg sajt
2 evőkanál méz
1 evőkanál mustár

Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sőt és az oregánót. Hozzáadjuk az élesztőt alaposan összedolgozzuk és 30 percig kelesztjük.
Közben a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és 1 evőkanál olívaolajon megpároljuk. A paradicsomokat felszeleteljük.
A mustárt a mézzel összeforraljuk.
Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt – kb. 36x24 cm-es - tepsibe helyezzük. Megkenjük a tetejét a mézes mustárral, elosztjuk rajt a sajtot, a párolt hagymát és a paradicsomkarikákat. Enyhén megsózhatjuk.
190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: