Az alábbi süti még tavaly ősszel készült, de valahogy a blogról lemaradt. Aki a marcipánt szeretni, annak igazán érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (23x23 tepsihez):
Hozzávalók (23x23 tepsihez):
30 dkg szilva
17 dkg vaj
20 dkg cukor
10 dkg marcipán
10 dkg szeletelt mandula
5 dkg zabpehely
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
csipet só
1 narancs reszelt héja
2 tojás
2,5 dl natúr joghurt
5 dkg vajat megolvasztunk, a marcipánt kis darabokra
vágjuk, a szilvát megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük.
Egy tálban a megolvasztott vajat, a marcipánt, 5 dkg
cukrot, a szeletelt mandulát összegyúrjuk, és félretesszük.
A lisztet egy kézi mixer segítségével összekeverjük
a zabpehellyel, a maradék cukorral, a sóval, a sütőporral, a narancshéjjal,
valamint a maradék puha vajjal.
A tojásokat a joghurttal alaposan összekeverjük, és
három részletben a lisztes keverékhez adjuk.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit (23x23), beleöntjük a
tésztát, elosztjuk rajt a szilvaszeleteket, és rámorzsoljuk a marcipános
masszát.
170 fokon 60 percig sütjük.
Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínhabot.
2 megjegyzés:
Aztaaa, ez nagyon izgalmasan hangzik, és igazi, őszre hangolódó recept! Mindenképp kipróbálom!
Zsófi
Zsófi, bizony-bizony, és örülök, hogy tetszik :)
Megjegyzés küldése