Kifőztük magazin március
Hozzávalók:
10 közepes krumpli
2 alma
2 szárzeller
4 retek
3 dl natúr joghurt
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
2 evőkanál méz
2 evőkanál citromlé
só
bors
a tálaláshoz:
1 evőkanál aprított snidling
A krumplit héjában puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk és
felkockázzuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk.
A zellerszárakat felszeleteljük, a retket apró darabokra vágjuk.
A joghurtot a majonézzel, a mustárral, a mézzel, a citromlével simára
keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges édesíthetjük még.
Egy tálban a joghurtos öntettel óvatosan összeforgatjuk a krumplit, az
almát, a retket és a zellerszárat. Aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
2 megjegyzés:
A lánykám kedvenc majonézes eledele. Mézzel még nem próbáltam, nagyon ígéretes! :o)
:) érdemes kipróbálni...
Megjegyzés küldése