2013. április 12., péntek

Szedres süti morzsaréteggel


Továbbra is nagy előnyt élveznek a könnyen, gyorsan elkészíthető sütemények, mint ahogy az alábbi morzsás süti is. Használjuk nyugodtan a fagyasztóban még megbúvó gyümölcsöket.


Kifőztük magazin március


Hozzávalók 20x20 cm-es formához:
18 dkg barna cukor
18 dkg puha vaj
3 tojás
2 evőkanál tej
5 dkg aprított dió
18 dkg liszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
csipet só
15 dkg szeder (vagy ízlés szerint más gyümölcs, lehet fagyasztott is)

a morzsás réteghez:
5 dkg liszt
2 dkg vaj
4 dkg barna cukor
4 dkg aprított dió
1/2 kávéskanál őrölt fahéj

Sütőpapírral kibéleljük a formát.
A morzsás réteghez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, az aprított diót és a fahéjat. Félretesszük.
A tésztához összekeverjük a lisztet, a sót, a fahéjat, és a diót.
A vajat felhabosítjuk a cukorral. Egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejet és a lisztes keveréket is hozzáadjuk (aránylag sűrű tésztát kapunk). Végül beleforgatjuk a szedret.
A tésztát a sütőformába simítjuk, a morzsás keveréket elosztjuk a tetején.
180 fokon 35-40 percig sütjük.

3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Sajnos már semmilyen gyümölcsöm nincs a frigóban, ezért már nagyon várom a frisseket. A süti nagyon csábító!

MÁK írta...

Tiszta nyár! Én málnával is el tudnám képzelni. :) Na, csak jöjjön a szezonja!

Tibs írta...

Yummy! Have to try that!

http://shoptravelfood.blogspot.hu/2013/04/brunch-la-americana.html