Továbbra is nagy előnyt élveznek a könnyen, gyorsan elkészíthető sütemények, mint ahogy az alábbi morzsás süti is. Használjuk nyugodtan a fagyasztóban még megbúvó gyümölcsöket.
Kifőztük magazin március
18 dkg barna
cukor
18 dkg puha vaj
3 tojás
2 evőkanál tej
5 dkg aprított
dió
18 dkg liszt
1 kávéskanál
őrölt fahéj
csipet só
15 dkg szeder
(vagy ízlés szerint más gyümölcs, lehet fagyasztott is)
a morzsás
réteghez:
5 dkg liszt
2 dkg vaj
4 dkg barna
cukor
4 dkg aprított
dió
1/2 kávéskanál
őrölt fahéj
Sütőpapírral
kibéleljük a formát.
A morzsás
réteghez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, az aprított
diót és a fahéjat. Félretesszük.
A tésztához
összekeverjük a lisztet, a sót, a fahéjat, és a diót.
A vajat
felhabosítjuk a cukorral. Egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejet és
a lisztes keveréket is hozzáadjuk (aránylag sűrű tésztát kapunk). Végül
beleforgatjuk a szedret.
A tésztát a
sütőformába simítjuk, a morzsás keveréket elosztjuk a tetején.
180 fokon 35-40
percig sütjük.
3 megjegyzés:
Sajnos már semmilyen gyümölcsöm nincs a frigóban, ezért már nagyon várom a frisseket. A süti nagyon csábító!
Tiszta nyár! Én málnával is el tudnám képzelni. :) Na, csak jöjjön a szezonja!
Yummy! Have to try that!
http://shoptravelfood.blogspot.hu/2013/04/brunch-la-americana.html
Megjegyzés küldése