2013. október 7., hétfő

Gyümölcsleves vegyes gyümölcsökből

 Leves, gyümölcsökből vegyesen. Frissből, vagy fagyasztottból. Melegen, langyosan, vagy hidegen. Variáljuk kedvünkre.
 
 Kifőztük magazin szeptember

Hozzávalók:
25 dkg szilva
25 dkg vegyes gyümölcs (cseresznye, áfonya, meggy, alma)
3 evőkanál cukor
3 dl tejszín
2 dl natúr joghurt
1 fahéjrúd
3-4 szegfűszeg és szegfűbors
1 citrom

Egy lábosban 1,5 liter vízben felfőzzük a cukrot, a szegfűszeget, a szegfűborsot, a fahéjat, és a felkarikázott citromot. Ha felforrt, egy-két percig forraljuk még, majd takarékra állítjuk, és kiszedjük a fűszereket.
A gyümölcsök egyharmadát félretesszük, a többit a szirupba rakjuk, és 10 percig főzzük. Ha a gyümölcsök megpuhultak leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a félretett gyümölcsöket, és összeforraljuk. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Ha a leves kihűlt belekeverjük a joghurtot. Ha szükséges, ízlés szerint még édesíthetjük.
A levest ízlés szerint tejjel hígíthatjuk.

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Micsoda kívánatos-káprázatos színe van. Tiszta nyár! Nagyon guszta!

Csibe írta...

Kedves vagy, köszönöm szépen! :))