2008. április 18., péntek

Leves – Maci konyhájából

Szeretek Maci konyhájába bekukkantani, és recepteket elhozni. Így járt az alábbi Póréhagymás-sajtleves is. Már a neve is sokat ígérő, mivel nagy kedvenc a sajt és a póré is. A recepten egy ici-picit módosítottam, a húst darálás helyett, kicsi kockákra vágtam, és fél adagot készítettem.

A recept, ahogy én csináltam:
Hozzávalók: 2 ek. olaj, 40 dkg csirkemellfilé, 1 tk kakukkfű, 40 dkg póréhagyma, 1 leveskocka, kb. 8 dl víz, 30 dkg ömlesztett sajt (Medvét használtam), 1 dl fehérbor, só, bors
A húst az olajon megpirítjuk, sózzuk, megszórjuk kakukkfűvel. Ha megpirult egy kevés vizet aláöntünk, és puhára pároljuk. Közben a pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. Egy edényben felforraljuk a vizet, feloldjuk benne a leveskockát és a hagymát puhára főzzük benne. Mikor a hús megpuhult, a póréhoz adjuk, és alacsony lángon kb. 15 perc alatt összefőzzük, majd hozzáadjuk a sajtot. Kevergetve feloldjuk a sajtot, s végül hozzáadjuk a fehérbort, és max. 1-2 percig főzzük.
Tényleg nagyon jót tesz a levesnek, ha hagyjuk egy éjszakát pihenni, és talán kényelmes is, ha másnap csak előkapjuk a hűtőből.
Tálaláskor kockára vágott sajtot, és pirított zsemlekockát adtam hozzá.

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Hmmmm! Azt hiszem ez a darálthúsossal szemben egy finomabb filigránabb változat. No és ízlett-e a leveske?

Csibe írta...

Szia Maci! Örülök, hogy benéztél! Iszonyat finom ez a leves, már többször is megcsináltam, és ezután is rendszeres "vendég" lesz. Aki eddig megkóstolta, addig nem távozott, míg a recept nem landolt nála :))Köszi!!!

Zsani írta...

...ezt csak megerősíteni tudom!!!!...én is megcsináltam, mennyei volt!!!!!!!!!!!!-DDDDDDDDDDD