2009. január 31., szombat

Dödölle

Önmagában is, vadpörkölt mellé köretként is fogyaszthatjuk. Elkészítése egyszerű, és nagyon laktató étel.

Hozzávalók: 1,2 kg burgonya, 15-20 dkg liszt, 1 fej vöröshagyma, olaj (v. zsír), só, tejföl
A meghámozott burgonyát megfőzzük, összetörjük, sózzuk, és a liszttel alaposan összekeverjük.
A hagymát apró kockára vágjuk, és olajban enyhén megpároljuk.
Egy serpenyőbe kevés hagymás olajat öntünk, és a burgonyás masszából nagyobb méretű galuskákat szaggatunk, a maradék hagymás olajat ráöntjük, és ízlés szerint pirítjuk.
Tejföllel tálaljuk.

Csibe: a liszt mennyisége növelhető, a lényeg, hogy közepes puhaságú masszát kapjunk.

4 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Egyszerűen imádjuk a dödöllét párommal, magában is, salátával is.
Nagyon szép a fotód (is!)

Csibe írta...

Szia Napmátka!
Köszi, hogy benéztél! Igen, a saláta is nagyon jó hozzá ;)

Unknown írta...

Már a fotó megnézésétől híztam egy kilát.... hát még ha el is készítem...

Névtelen írta...

Ez mi??