2009. október 7., szerda

Almás lepény


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1-2 ek zsír, 1 cs sütőpor, 1 db tojás, 15 dkg porcukor, 2-3 ek tejföl, citrom reszelt héja
Töltelék: 1,5 kg alma, cukor, fahéj,
Kenéshez: 1 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettévesszük. Almát meghámozzuk, lereszeljük, állni hagyjuk, majd enyhén kinyomkodjuk és ízlés szerinti cukorral, fahéjjal (darált diót is szórhatunk rá) összekeverjük.
A tésztát kisodorjuk, kikent-lisztezett tepsibe terítjük, rászórjuk az almás keveréket, és befedjük a tészta másik felével. A tetejét villával megszurkáljuk, és megkenjük tojásfehérjével.

5 megjegyzés:

Méhn Niki írta...

ez az igazi nagymama almás lepénye? :)) imádom!

szepyke írta...

Hát, én nem szeretem az almát, az almáspitét csak "legyártom", azt a nép meg elfogyasztja!

A tiéd gyönyörű lett, ha szeretem, ha nem!:)))

Csibe írta...

Niki, azt nem tudom, hogy igazi-e, de nagyon finom :)

Szepyke, köszi. Nem tudom melyik a jobb, én imádom, és ilyenkor képes vagyok (lennék) egy tepsire valót megenni.

erős ildikó írta...

De jó kis békebeli süti! Én imádom az almást!

Csibe írta...

Napmátka, gyerekkoromban is sokszor készült, főleg a nagyim sütötte.