A recept a TV paprika magazin szeptemberi számában tetszett meg. Igazán finom, könnyű, gyümölcsös desszert. Ahogy utána olvasgattam, nem a klasszikus clafoutis, mivel ebben a receptben a sütőformát linzertésztával béleljük ki.
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 3 db körte, fél cs vaníliás pudingpor, 10 dkg kristálycukor, 3 dl tejszín, 1 citrom reszelt héja
A lisztből, vajból, a porcukorból és a tojássárgájából linzertésztát gyúrunk.
A tésztát kb. 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és akkor korongokat vágunk belőle, hogy a sütőformákat ki tudjuk bélelni.
A meghámozott, kimagozott körtéket vékony szeletekre vágjuk, és a tésztára rendezzük.
A tojásokat a pudingporral és a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a citromhéjat.
A keveréket a körtére öntjük, majd kb 160 fokon aranybarnára sütjük.
8 megjegyzés:
Nagyon gusztusos! Meg aranyosak ezek a kis formák! :)
Képzeld, csütörtökön megyek Pestre és elmegyek Ikeába! :)) Juhéjj! :D
De guszták lettek:D
Nagyon szép a fejléc képed!!!
Olyan hangulatos. Nagyon tetszik:D
A körtét nem szeretem, de tényleg jól néz ki!:)
Niki, ezek a formák is az ikeából vannak. Fűszeres Eszter tett ma fel egy webshop oldalt, ott vannak felfújt formák is.
Gabi, aranyos vagy, köszi!
Szepyke, almát sem, körtét sem?!...hogyan van ez? ;)
De csinos lett! Én nekem is nagyon tetszenek a formák!
Nem tudom. A gyümölcsöt nem, így van ez...:)
Napmátka, köszönöm szépen!
Szepyke, ééértem ;)
Szia Csibe!
Ebből a mennyiségből hány darab lesz?
Köszi.
Zizi
Megjegyzés küldése