Még az eperdömping idején készítettem az alábbi habos epret.
Laza, könnyű, gyümölcsös pohárhab, egy kis pisztáciával és mandulával.
Hozzávalók: 15 dkg eper + a pár szem a díszítéshez, 5 dkg porcukor, 20 ml víz, 1,5 dkg keményítő, pár csepp citromlé, 2 dl tejszín
Az epret a porcukorral leturmixoljuk, és felforraljuk. A keményítőt a vízzel simára keverjük, besűrítjük vele az eperpépet, és lehűtjük. Ha kihűlt a felvert tejszín kb. harmadával, és a citromlével finoman összekeverjük.
Az eperhabot a tejszínhabbal, és a feldarabolt eperrel pohárba, vagy tálkába rétegezzük. Adhatunk hozzá pisztáciát, szeletelt mandulát.
Recept kicsit módosítva: NL Konyhája
11 megjegyzés:
Istenien néz ki! Imádom az ilyesmit.
hmmmm...hmmmm...hmmmm...nyamm. :)))
Guszta,én is éppen tegnap készítettem eperhabot :-)
Hm... csodálatos! :) Ezt majd valamikor elkészítem! :)
Panna, mi is nagyon szeretjük :)
MÁK, :))
Ottis, köszi!
Duende, örülök, hogy tetszik!
Csibe, ha olyan finom, amilyen szép a fotó, akkor meggyőztél!! :)
Thrini, finomabb :))
Nem is kérdés, hogy finom-e-mesés!!!
Trinity, :) köszi szépen!
Gyönyörű!:)
Limara, köszönöm szépen :)
Megjegyzés küldése