2010. június 11., péntek

Eperhab

Még az eperdömping idején készítettem az alábbi habos epret.
Laza, könnyű, gyümölcsös pohárhab, egy kis pisztáciával és mandulával.


Hozzávalók: 15 dkg eper + a pár szem a díszítéshez, 5 dkg porcukor, 20 ml víz, 1,5 dkg keményítő, pár csepp citromlé, 2 dl tejszín
Az epret a porcukorral leturmixoljuk, és felforraljuk. A keményítőt a vízzel simára keverjük, besűrítjük vele az eperpépet, és lehűtjük. Ha kihűlt a felvert tejszín kb. harmadával, és a citromlével finoman összekeverjük.
Az eperhabot a tejszínhabbal, és a feldarabolt eperrel pohárba, vagy tálkába rétegezzük. Adhatunk hozzá pisztáciát, szeletelt mandulát.
Recept kicsit módosítva: NL Konyhája

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Istenien néz ki! Imádom az ilyesmit.

MÁK írta...

hmmmm...hmmmm...hmmmm...nyamm. :)))

Ottis írta...

Guszta,én is éppen tegnap készítettem eperhabot :-)

duende írta...

Hm... csodálatos! :) Ezt majd valamikor elkészítem! :)

Csibe írta...

Panna, mi is nagyon szeretjük :)

MÁK, :))

Ottis, köszi!

Duende, örülök, hogy tetszik!

Thrini írta...

Csibe, ha olyan finom, amilyen szép a fotó, akkor meggyőztél!! :)

Csibe írta...

Thrini, finomabb :))

trinity írta...

Nem is kérdés, hogy finom-e-mesés!!!

Csibe írta...

Trinity, :) köszi szépen!

Limara írta...

Gyönyörű!:)

Csibe írta...

Limara, köszönöm szépen :)