2010. június 9., szerda

Epres-málnás gratin

Ismét egy gyümölcsös finomság, ami szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető.


Hozzávalók: 20-30 dkg gyümölcs, 2 dl tej, fél cs vaníliás cukor, 2 db tojás, 4 ek cukor, 2 lapos ek liszt, pár csepp citromlé, szeletelt mandula (elhagyható)
A tejet 2 ek cukorral, a vaníliás cukorral elkezdjük melegíteni. A tojások sárgáját kikeverjük a liszttel, és a tejjel sűrűre főzzük. A fehérjéket a maradék cukorral és a citromlével habbá verjük, majd a langyosra hűtött pudinghoz keverjük.
Egy tűzálló tálba rakjuk a gyümölcsöt, ráöntjük a krémet, és 180 fokon,kb 30 percig sütjük.

7 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Áááááááááááállati jó!!!!

A reci elején a 20-30 dkg a gyümölcs, ugye?

Niki írta...

Bocsi:)De azt lehagytad hogy miből kell 20-30 dkg...:)))

Csibe írta...

:o hááát perszeee, a gyümölcs :)
Köszi, csajok!!!!

MÁK írta...

úúúúúú...ez nagyon szép és tuti tök finom is! :P

Csibe írta...

:)) köszi, igen tényleg finom, kicsit pudingszerű.

Latsia írta...

Jujj én ezt annyira szeretném!!!:-)

Csibe írta...

Latsia, :)) kicsit későn jöttél...és már megettük :))