2010. június 15., kedd

Morzsás-zabpelyhes cseresznye

Az alábbi recept elkészítése ott kezdődött, hogy fel a cseresznyefára, kosárka megszed, hazavisz, és egy kis adag megment, hogy a morzsa alá is jusson gyümölcs.


Hozzávalók: kb. 40-50 dkg cseresznye, 20 dkg liszt, 8,5 dkg margarin (vagy vaj), 4 + 1 ek cukor, csipetnyi só, fahéj, zabpehely, szeletelt mandula
A cseresznyét 1 ek cukorral, és kevés fahéjjal átpároljuk, majd egy tűzálló tálba öntjük. Megszórhatjuk egy kis zabpehellyel, szeletelt mandulával.
A morzsához a lisztet, a margarint, a 4 ek cukrot, a sót összemorzsoljuk, és a gyümölcsre szórjuk.
Sütőben, 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Tálalásnál adhatunk hozzá vanília fagyit is.

8 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Milyen helyes kis sütőtálad van :) A morzsa is jól néz ki, ha tudok szerezni cseresznyét, akkor kipróbálom :)

Chef Viki írta...

Pfff, ez isteni lehetett :-)

Bianka írta...

Nagyon-nagyon ennék most belőle. Guszta

Csibe írta...

Mandy, a Jézuska hozta :)

Viki, de az ááám!

Bianka, köszi!...mind befaltuk :)

Raindrop írta...

Kedvencemet csináltad, gyönyörűűű!
Én viszek hozzá vanília fagyit, mit szólsz? :)

Csibe írta...

Raindrom, aranyos vagy, köszönöm!
Ha a meleg miatt nagyon olvadna a fagyi,...készültem, van a fagyasztóban :)

Bianka írta...

Elkészítettem. Nagyon finom lett. Bár nem olyan szép mint a tiéd, de az íz a lényeg :)

Csibe írta...

Bianka, örülök :) köszi!...sokszor vagyok úgy én is, inkább az íze legyen jó :)