Az eper után még mindig marad a piros szín. Most a ribizli következik, először egy sajttortán.
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 18 dkg darált vajas- vagy háztartási keksz, 20 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 4 db tojás, 1,2 dl tejszín, 4 dkg étkezési keményítő, 50 dkg mascarpone, kb. 40 dkg gyümölcs, 1 cs gyümölcskocsonyapor
A vajat megolvasztjuk, és a darált keksszel összekeverjük. Olajjal vékonyan kikenjük egy 26 cm-es kapcsos forma alját, majd a masszát a forma aljába nyomkodjuk.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt, majd a krémsajtot, és alaposan kikeverjük. A masszát a kekszre simítjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 70 percig sütjük (ha barnulna a teteje, takarjuk le papírral), majd hűlni hagyjuk.
Ha a torta kihűlt, a gyümölcsöt elterítjük a tetején, és ráöntjük az előírás szerint elkészített gyümölcskocsonyát, és dermedni hagyjuk.
14 megjegyzés:
Úristen de guszta! benyomnék belőle 1-2, na jó 3-4 szeletet :))
Ez igen!!! Szerintem te is meg voltál elégedve a végeredménnyel legalább annyira, mint mi a róla készült fotóval:) Minden tetszik itt a blogon, de ez.... nem hagyhattam megjegyzés nélkül, nem bánnám ha nálam is ilyen "teremne"!
Fantasztikusan gyönyörű
óóóóó, príma, príma. ennek most konkrétan a számban érzem az ízét:)
Ez hihetetlenül gyönyörű! :)
Nagyon szépre sikeredett, gratulálok!
Na igen, ribizli.Nálunk még nincs pedig nagyon kívánom!Nagyon finom biztos ez a torta!
Reni, már szeletelem is!
Deborah, örülök, hogy tetszik :)
Bianka, kösziii!
Pepper, neked is vágok egy szeletet!
Puszedli, nagyon köszönöm!!!
Családi tűzhely, köszi neked is!
Ottis, tényleg nagyon finom együtt a kicsit savanykás ribizli, és az édes krém-kekszalap :)
A sajttorta jöhet minden mennyiségben és változatban. Remek!!!
Trinity, én is így vagyok vele :)
De gyönyörű!!!!!!!!!! Valamikor ez is sorra kerül... :)
Hello Csibe :)
Nagyon guszta es szep a tortad!!!Gratula:)Mint minden mas a oldaladon!Nagyon ugyes es tehetseges es nagyon szeretem ahogyan fotozod az eteleket!En szeretem szep foto utan kiprobalni az eteleket!Ugyhogy jovok hozzad tobbszor ha nem banod.:) Ki is probaltam a sajttortadat es nagyon tutiiiiii IMADOM!Koszi a recit "elcsentem".:)Sajna itt nincs ribizli(pedig imadom),de szamocaval is nagyon fini volt.Olyan a tortanak az ize,mint a New York Style Cheesecake-nek...Aaaaah Koszi megegyszer .
Udv:Kata:)
Duende, köszi, és örülök!
Kata, köszönöm, hogy jöttél, és örülök, ha tetszik amit csinálok :)
Igen, egy-egy jó fotó sokat számít :)
Ebben a tortában (is) az a jó, hogy ízlés szerint lehet variálni a gyümölcsöket.
Kata, merre "jársz" ahol nincs ribizli? ;))
Megjegyzés küldése