2010. június 18., péntek

Sajtos-baconös gnocchi

Ha gyorsan akarunk valami tésztás, sajtos dolgot csinálni, akkor az alábbi receptet érdemes kipróbálni.


Hozzávalók: 50 dkg gnocchi, 10 dkg bacon, 2 ek vaj, 2 ek liszt, 4 dl tej, 15 dkg ementáli sajt, só, bors
A besamelmártáshoz a vajat felhevítjük, hozzákeverjük a lisztet, és kevergetve világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt sajt kétharmadát. Sóval, borssal ízesítjük.
A gnocchit kifőzzük, a szalonnaszeleteket kb. 3 cm-es szeletkékre vágjuk, és kicsit megpirítjuk, majd a gnocchival együtt a mártásba forgatjuk, a maradék sajtot rászórjuk.
Tűzálló tálban, 200 fokon, kb. 15 percig sütjük.
A tálaláskor adhatunk hozzá felkarikázott zöldhagymát.
Recept: Ínyenc magazin - módosításokkal

5 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

A gnocchis is csini, de a rózsás képed gyönyörü lett!!!

Bianka írta...

Csodálatos képeid vannak és nagyon finom ételeid

Csibe írta...

Zsuzska, örülök, hogy tetszik :) pussz

Bianka, köszönöm szépen, kedves vagy!

Ottis írta...

Guszta nagyon!

Csibe írta...

Ottis, köszi :)