Gyümölcsös, gyors, finom. Langyosan is, hidegen is. Tálalhatjuk tejszínhabbal, vaníliás joghurttal, vagy csak önmagában. Fonnyadásnak induló alma felhasználására kitűnő :)
Fűszerezése ízlés szerint variálható.
Hozzávalók:
4 db nagy alma
5 dl almalé
fél citrom leve (ha bio, akkor a héja is)
kb. 5 dkg cukor
1 db vaníliarúd
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk, és egy lábosba tesszük.
Ráöntjük az almalevet, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a citromlevet (a héját), és forrástól számítva kb. 15 percig főzzük, majd hűtjük.
13 megjegyzés:
IMÁDOM :)
Fantasztikus képek! És az almakómpotot most szívesen megenném! :)
egyre járt az agyunk. pont most írtam fel magamnak hétvégi tervként az almapürét. gyönyörű a kép megint..
Nekem is nagyon tetszenek a fotók! Fonnyadásnak indult alma is van jó néhány, úgyhogy hétvégén megcsinálnom.
Nálunk mindig megfonnyad az alma :-( Megveszem, mert gyönyörű, tetszik - és ott marad a gyümölcsös tálban. Egyikünk sem nyúl hozzá, hogy megegye, én nem tudom, hogy vagyunk kalibrálva!
Király ez a kompót!!!
Én is szeretem:)annyira guszta,hogy most szívesen bekebeleznék belőle egy adagot:))
Én ezt úgy de úgy szerettem gyerekkoromban. A nagymamám szokott csinálni. Nagyon finom lehet a Tiéd is! A képek pedig csodálatosak!
Az én családom nagy almazabáló. Mindent felfalnak nyersen, esélyem sincsen egy ilyen gyönyörű kompótra:)
Bianka, kisManóm is csak úgy falta :)
Colors in the Kitchen, köszönöm!
Doki, :) kíváncsian várom a pürédet :)
Chriesi, örülök, hogy tetszenek!
Viki, tényleg érdemes erre (is) felhasználni a kis ráncosodókat :)
Szindi, köszönöm neked is!
Tücsök, a mamim is, és anyu is sokszor csinált, szerettük.
Családi tűzhely, nagyon-nagyon helyes :))
Ajjjj, de nagyszerű! Ilyen egyszerű dolgot is annyira fel tudsz dobni, imádnivaló!
Én is jöttem kóstolót kérni!Nagyon szeretem! :-)))
Téli musthave :)
Trinity, köszi szépen :)
Mézigörl, na hogy ízlett? :)
Zsiri, nyáron jéghidegen is jöhet, mondjuk vaníliafagyival :)
Megjegyzés küldése