2011. február 25., péntek

Hagymaleves zöldfűszeres galuskával

Melengető leves ebben a nagy-nagy hidegben.



Hozzávalók:
2 db nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
8 dl zöldségalaplé (lehet leveskockából is)

1 evőkanál finomliszt
2 dl tejszín
Galuskához:
2 db tojás
9 dkg búzadara
ízlés szerint zöldfűszerek

A megtisztított hagymát felszeleteljük, a vajon megpároljuk, majd felöntjük az alaplével.
Sózzuk, és 15 percig főzzük. A tejszínt elkeverjük a liszttel, a levesre öntjük és összeforraljuk.
A galuskához a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a darát, a zöldfűszereket, és 10 percig állni hagyjuk.
A zöldfűszeres masszát – ha felforrt a leves – kávéskanállal beleszaggatjuk.
A recept a Kifőztük idei második számában is megtalálható.

7 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Engem is megmelengetne? :) Nagyon hangulatos a fotó, szuper a recept, mester a szakács!

Kőrösi Mercédesz írta...

Tegnap is hagymalevest készítettem, de a tiédet is kipróbálom, erre több okom is van: melegedni szeretnék!!! finomat szeretnék!!!! meg szeretném dicsérni:))) szeretnék dicséretet kapni!!!!
Szuper a fotó!

Bianka írta...

csodásan néz ki

bévé írta...

Uh, ez jól néz ki!

Puszedli írta...

Leves: csak jó lehet! Főleg ebben a kutya időben.

Zsiri írta...

Nagyon finom lehet, jól is esne ebben a zimankóban!

Csibe írta...

Lányok, örülök, hogy tetszik :))