A "csokis projektet" megszakítva, hoztam egy csirkés ételt (mert tudok ám ilyet is:)). Hagymával, almával és egy kis fehérborral.
Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
4 db nagy alma
4 db nagy fej vöröshagyma
rozmaring
csirkefűszer
fél dl fehérbor
A csirkecombokat befűszerezzük, kb. 15 percet állni hagyjuk.
A hagymákat megtisztítjuk, az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk.
A hagymákat karikára, az almákat szeletekre vágjuk
Egy vajjal kikent hőálló tálba vagy tepsibe az almaszeleteket egymás mellé helyezzük, elosztjuk rajt a hagymakarikákat, rátesszük a csirkecombokat, és leöntjük a borral.
Fóliával letakarva sütőben puhára pároljuk, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.
9 megjegyzés:
Nem is feltételeztem volna, hogy ilyeneket nem tudsz :))
Jól néz ki nagyon! :)
Nagyon guszta!
Reggel valami nagyon hasonlón járt az agyam, hogy ilyesmit kéne főzni - az otthon található alapanyagokból :-))) Gondolatban tettem még alá egy kis krumplit is :-)
Hallatlan!
Nálunk is csirke volt most. :)
Remekül néz ki, nagyon jó ötletet adtál
Nagyon gusztusos és milyen egyszerű!
Pont ilyeneket szeretnék majd 1-2 hét múlva készítgetni ebédre, a jó hidegben!:-)
Mentettem is, köszönöm!
Kedvemre való, van itthon még néhány kg kevésbé mutatós alma. Kacsával is jó lenne, nem? :)
Micsoda combok!:P Egyértelmű, hogy tudsz ilyet is, de azért néha jó, hogy 'villantasz'.:D
Reni, köszi szépen!
Hobbychef, örülök!
Viki, krumpli? mindenképpen :))
Chriesi, mutatod? megyek! :)
Bianka, köszi!
Latsia, egyszerű, és nagyszerű :)
Thrini, biztosan kacsával is működik :)
Poppy, igyekszem :D
Megjegyzés küldése