2011. február 7., hétfő

Sült csirkecomb almás hagymaágyon

A "csokis projektet" megszakítva, hoztam egy csirkés ételt (mert tudok ám ilyet is:)). Hagymával, almával és egy kis fehérborral.


Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
4 db nagy alma
4 db nagy fej vöröshagyma
rozmaring
csirkefűszer
fél dl fehérbor
A csirkecombokat befűszerezzük, kb. 15 percet állni hagyjuk.
A hagymákat megtisztítjuk, az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk.
A hagymákat karikára, az almákat szeletekre vágjuk
Egy vajjal kikent hőálló tálba vagy tepsibe az almaszeleteket egymás mellé helyezzük, elosztjuk rajt a hagymakarikákat, rátesszük a csirkecombokat, és leöntjük a borral.
Fóliával letakarva sütőben puhára pároljuk, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.

9 megjegyzés:

Reni írta...

Nem is feltételeztem volna, hogy ilyeneket nem tudsz :))

Jól néz ki nagyon! :)

Hobbychef írta...

Nagyon guszta!

Chef Viki írta...

Reggel valami nagyon hasonlón járt az agyam, hogy ilyesmit kéne főzni - az otthon található alapanyagokból :-))) Gondolatban tettem még alá egy kis krumplit is :-)

Hallatlan!

chriesi írta...

Nálunk is csirke volt most. :)

Bianka írta...

Remekül néz ki, nagyon jó ötletet adtál

Latsia írta...

Nagyon gusztusos és milyen egyszerű!
Pont ilyeneket szeretnék majd 1-2 hét múlva készítgetni ebédre, a jó hidegben!:-)
Mentettem is, köszönöm!

Thrini írta...

Kedvemre való, van itthon még néhány kg kevésbé mutatós alma. Kacsával is jó lenne, nem? :)

Ms. Poppy írta...

Micsoda combok!:P Egyértelmű, hogy tudsz ilyet is, de azért néha jó, hogy 'villantasz'.:D

Csibe írta...

Reni, köszi szépen!

Hobbychef, örülök!

Viki, krumpli? mindenképpen :))

Chriesi, mutatod? megyek! :)

Bianka, köszi!

Latsia, egyszerű, és nagyszerű :)

Thrini, biztosan kacsával is működik :)

Poppy, igyekszem :D