2012. szeptember 14., péntek

Habos gyümölcsös

Ehetjük a gyümölcsöket sütve is, frissen, melegen, főleg ebben a hideg időben.


Kifőztük magazin szeptember

Hozzávalók:
40 dkg málna, szeder vegyesen
2 barack
10 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
10 db babapiskóta
2 tojásfehérje
fél kávéskanál ecet

A barackot meghámozzuk és felszeleteljük. A gyümölcsöket egy edénybe tesszük, rászórunk 5 dkg cukrot, összeforraljuk, majd hozzákeverjük a fahéjat. Egy 6 dl űrtartalmú hőálló tálba öntjük. A babapiskótát elosztjuk a gyümölcs tetején (befedjük).
A tojásfehérjét a maradék cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, és rákenjük a babapiskótára.
180 fokos sütőben 10-15 percig szárítjuk (amíg a hab enyhén megpirul).

1 megjegyzés:

chriesi írta...

Mint a mesében!