A gyorsabban elkészíthető változatát csináltam meg ennek az amerikai édességnek. Maradtam a poharas édességnél, a vágható variáció marad legközelebbre.
Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 4 dl tejszín, kb. 1 ek mogyoró (összetörve), 1-2 ek narancslikőr, 2 ek kandírozott narancs aprítva
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a felforralt tejszínhez, belekeverjük a narancslikőrt, a kandírozott narancsot, és a mogyorót (pár szemet a díszítéshez félreteszünk). A krémet poharakba tesszük, és alaposan lehűtjük. Tálalás előtt mogyoróval megszórjuk.
6 megjegyzés:
Pár napja étcsokis-kandírozott narancshéjas sütivel álmodtam...
Meg kell nézzem a vágható változatot is :-))
Jáááááááj!:D
Én is várom a vágható verziót! :)
Istenien néz ki ez is! Narancs + csoki = hmmmmmmm :))
Jesszusom, most szenvedek:))) Ez gyönyörűséges!!!!!
El is mentem magamnak:)) Köszi!!
Viki, az álmok néha valóra válnak ;)
Szepyke, szerinted is?! Szerda este csináltam, másnapra ahogy összeértek az ízek, még finomabb lett.
Niki, köszi neked is. Vágható verzió?! valamikor neki kellene ugranom.
Trinity, érdemes kipróbálni, és hagyni, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
Megjegyzés küldése