2009. november 25., szerda

Fahéjas rumos golyók

Fahéjas is, rumos is, diós is, csokis is. Karácsonyra is. Akár ajándékba is.


Hozzávalók (kb 35 db): 20 dkg keksz, 3-4 ek rum, 10 dkg kristálycukor, fahéj, 15 dkg darált dió, 25 dkg étcsokoládé, fél dl tejszín, 3 ek méz
A kekszet apróra törjük, a cukorral, a fahéjjal, és 5 dkg dióval összekeverjük. A csokit a mézzel, tejszínnel összeolvasztjuk, majd a kekszes masszára öntjük. Hozzáadjuk a rumot, alaposan összekeverjük, jól lehűtjük. A masszából nedves kézzel golyókat formálunk, és a maradék dióba forgatjuk.
Fűszerezése ízélés szerint variálható.

7 megjegyzés:

Puszedli írta...

Tényleg karácsonyi hangulatú. Nagyon kíváncsi lennék az ízére is. :)

szepyke írta...

Csibe, olyan szép képeket csinálsz mostanában, hogy követelem a fejlécbe is, hogy valamelyiket betedd. Uff!
:)))

Niki írta...

guszták!
régen ez volt a karácsonyi sláger a mamámnál! :)

napmátka írta...

Fahéjjal? Remek! Köszönöm szépen a receptet!

Csibe írta...

Puszedli, finom ;) olyan fahéjas, rumos, kekszes, diós, csokis...

Szepyke, igenisértettem!

Niki, köszi, én nem olyan régóta ismerem.

Napmátka, szívesen ;) a fahéjhoz nem írtam mennyiséget. Ki-ki ízlés szerinti mennyiséget tehet bele.

trinity írta...

Nagyon jól felturbóztad ezeket a golyókat!!! Isteni csemege!!
A fotó is csodás!

Csibe írta...

Trinity, fel-fel ;) köszi szépen!