Fahéjas is, rumos is, diós is, csokis is. Karácsonyra is. Akár ajándékba is.
Hozzávalók (kb 35 db): 20 dkg keksz, 3-4 ek rum, 10 dkg kristálycukor, fahéj, 15 dkg darált dió, 25 dkg étcsokoládé, fél dl tejszín, 3 ek méz
A kekszet apróra törjük, a cukorral, a fahéjjal, és 5 dkg dióval összekeverjük. A csokit a mézzel, tejszínnel összeolvasztjuk, majd a kekszes masszára öntjük. Hozzáadjuk a rumot, alaposan összekeverjük, jól lehűtjük. A masszából nedves kézzel golyókat formálunk, és a maradék dióba forgatjuk.
Fűszerezése ízélés szerint variálható.
7 megjegyzés:
Tényleg karácsonyi hangulatú. Nagyon kíváncsi lennék az ízére is. :)
Csibe, olyan szép képeket csinálsz mostanában, hogy követelem a fejlécbe is, hogy valamelyiket betedd. Uff!
:)))
guszták!
régen ez volt a karácsonyi sláger a mamámnál! :)
Fahéjjal? Remek! Köszönöm szépen a receptet!
Puszedli, finom ;) olyan fahéjas, rumos, kekszes, diós, csokis...
Szepyke, igenisértettem!
Niki, köszi, én nem olyan régóta ismerem.
Napmátka, szívesen ;) a fahéjhoz nem írtam mennyiséget. Ki-ki ízlés szerinti mennyiséget tehet bele.
Nagyon jól felturbóztad ezeket a golyókat!!! Isteni csemege!!
A fotó is csodás!
Trinity, fel-fel ;) köszi szépen!
Megjegyzés küldése