Omlós, gyorsan összeállítható áfonyás keksz. A recept is azt írja, hogy gyorsan készítsük különben szívós lesz :)
Hozzávalók (kb. 25 db): 25 dkg liszt, fél tk sütőpor, fél tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 20 dkg puha vaj, 15 dkg barna cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 db tojás, 3 ek narancslé, 10 dkg aszalt áfonya
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy tálban elvegyítjük.
A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a tojást is hozzádolgozzuk. A lisztes keveréket és a narancslét is gyorsan hozzákeverjük, végül az áfonyát beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat teszünk, és 180 fokra (légkeverés 160 fok) előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
4 megjegyzés:
Egy rugóra jár az agyunk :D
:) én mondtam :))
Anyám, de jó ez a kép már megint!:))
:)) köszi!
Megjegyzés küldése