Ahogy apa készíti :)
Hozzávalók:
Karamell: 6 dkg cukor, 3 ek narancslikőr
Puding: 3 dl tej, 3 db tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg cukor, 5 dkg narancslé, 3 ek narancslikőr
A cukrot állandó kevergetés közben karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáadjuk a narancslikőrt. A karamellt szétosztjuk 6 db formába, és hagyjuk megszilárdulni.
A pudinghoz hozzávalóit összekeverjük, szétosztjuk a karamelles tálkákban.
A formákat tűzálló tálba rakjuk, és annyi forró vízzel felöntjük, hogy a formák feléig érjen. 180 fokon, kb. 35-40 percig gőzöljük (míg "remegős" nem lesz).
A pudingot tálalhatjuk melegen és hidegen is.
14 megjegyzés:
Csodálatos! Vittem a receptet! :)
Hú, de jól néz ki! Az a kék sütőtál a háttérben nagyon tetszik. Elárulnád a lelőhelyét?
hűha!!! de klassz!
Apa elég ügyes:) Nagyon jól néz ki!
nagyon jó! én most akarok készíteni valamelyik nap kumquat flant :)
Ez rendkívül jól hangzik, ráadásul minden van itthon hozzá, én is viszem a receptet, jó?!
Apa nagyon ügyes!:)
:))
Az étel meg csodás, és biztos nagyon finom is!:)
Ez igen!Nagyon finom lehet és hát a képek :-) szuper jók!
Apa nagyon tud!
Meg aki fotózta az is! :)
Hűűűű!!
Ez igen!! Gratulálok, Szabi nagyon ügyes vagy!!!!:)))
Duende, örülök, egy laza, könnyű desszert.
Ági, a kép kicsit csalóka. Az a tálka fehér (kicsi méretű pités), talán az ikeából.
Bea, örülök neked :)
Pepper, ugye!? :)
Reni, kíváncsian várom!!!
Kata, köszi, hogy benéztél!
Szepyke, igen, ügyes, és az élet is csodás :))))) és akkor a gnocchiját nem is mutattam...
Ottis, nagyon köszönöm!
Raindrop, nem szerettem volna elrontani a pudingot, mármint a látványát :)) igyekeztem!
Zsani, hűűű, szerintem is :)
Csibe... ezt feltétlenül el kell készítenem, hihetetlenül jól néz ki!! Már annyi minden van a listámon, ez viszi a pálmát! :)
Niki, örülök, hogy tetszik!
Megjegyzés küldése