2010. március 7., vasárnap

Sonkás quiche

Valami megint lehetett a levegőben, ugyanis apa ismét a konyhában járt :) és milyen jól tette!!!


Hozzávalók:
Tészta: 12,5 dkg búzaliszt, 40 ml víz, 5 dkg vaj, csipet só
A feltéthez: 2,5 dkg húsos füstölt szalonna apróra vágva, 4 szelet tarja, 10 dkg sonka(ízlés szerint), 1 kisebb fokhagymagerezd, 2,5 dkg vaj, 10 dkg gouda sajt, 10 dkg ementáli sajt, 125 ml tejszín, 2 tojás, szerecsendió, aprított petrezselyem, 1 csipet só
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lehűtjük (kb. 30 perc).
A szalonnát, a tarját, a sonkát felkockázzuk, és vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát.
A tejszínt összekeverjük a tojással, a szerecsendióval, a petrezselyemmel.
A tésztát kinyújtjuk, piteformába tesszük, úgy, hogy a forma szélére is "felhúzzuk). A sonkás keveréket elosztjuk a tésztán, rászórjuk a lereszelt sajtot, végül ráöntjük a tejszínes keveréket.
Előmelegített (kb. 170 fok) sütőben kb. 35-40 perc alatt megpirítjuk.

10 megjegyzés:

Zsani írta...

Elsőő!!!:)))
Nagyon jól hangzik a recept és a képről is ígéretes!!! Nagyon ügyi vagy Szabi, gratula!!! :)))

Raindrop írta...

Hát igen. Ritkán süt/főz a férfi, de akkor nagyon durván jó dolgok kerülnek ki a konyhából. Tapasztalat. :)
Gyönyörű szép, és imádom!

Puszedli írta...

Nagyon klassz! :)

Csibe írta...

Zsani, ugye milyen ügyes :))

Raindrop, ez így van :) és köszönjük!

Puszedli, köszi!

trinity írta...

Szuper lett!! Na, gyúrni még nem láttam a férjem, de sosem késő...

Csibe írta...

Trinity, köszi szépen! Másodszor gyúrt :) egyszer már a florentin tésztáját is előkészítette :))

Doctor Pepper írta...

:) hát aranyember:)

Csibe írta...

:) bizonyáááám!!!

szepyke írta...

Mondjuk neki közösen, hogy:

vissza, vissza!:)))

Csibe írta...

:)) a hajlandóság megvan!