2010. március 18., csütörtök

Vajas kalácspuding

Melegen és hidegen is nagyon finom. És, ami még tetszik benne, hogy tetszés szerint variálható - kalács helyett használhatunk kenyeret, kiflit, brióst, croissant, stb.


Hozzávalók: 6-8 szelet kalács, 3 dkg vaj, 3 db tojás, 3 ek cukor, 7,5 dl tej, 0,5 dl tejszín, 2 csepp vanília aroma, fél tk őrölt fahéj, 1 ek barna cukor, aszalt áfonya
A kalácsszeleteket megvajazzuk, majd négyfelé vágjuk, és egy 1 literes hőálló tálban elrendezzük.
A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, az aromát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
Az áfonyát a kalácsra szórjuk, majd ráöntjük a sodót. A tálat lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sodós kalácsot kivesszük a hűtőből, megszórjuk a barna cukorral, és 35-40 percig sütjük, míg az öntet megszilárdul a kalács megpirul.

7 megjegyzés:

Ottis írta...

Én is, én is akarok már régóta kalácspudingot készíteni..egyszer sor kerül rá biztos :-)Guszta!

Puszedli írta...

Ezt imádom! ..és pont ma vettem kalácsot! :)

Csibe írta...

Ottis, érdemes sort keríteni rá :)

Puszedli, akkor hajrá :D

szepyke írta...

Nah, én is akarok ilyet! De muszáj nekem megcsinálni? :)

Imádom a képeidet, már alig várom, hogy jöjjenek a virágok nálad!:)

Raindrop írta...

Fú, Csibe!
Tudod milyen régen szeretném megpróbálni?
Mindig elfelejtem, pedig nagyon kedvemre való dolog. Még sosem ettem! :)
Gyönyörű szép!

Csibe írta...

Szepyke, leugrasz "vidékre"?! ...megcsinálom! :))

Raindrop, mindenképpen próbáld ki, tényleg nagyon finom, és bónuszként egy kis lekvár....hmmmm :))

szepyke írta...

Kocsival bárhova!:)))
Repülővel is bárhova, szóval, előttem nincs akadály, max anyagi... :))))))