Elkészült nálunk is a Pavlova. Most készítettem először, és igazán finom lett.
Kívül omlósan ropogós, belül puha ragacsos. Na és az eper és a krém, ...hmmm.
Hozzávalók: 4 db tojásfehérje, 25 dkg cukor, csipet só, 1 tk vaníliakivonat, 1 tk fehérborecet, 1 kk étkezési keményítő
Krém: 2 dl tejszín, 10 dkg mascarpone, gyümölcs
A tojások fehérjét a cukorral, a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük az aromát, az ecetet, a keményítőt.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozzuk, és 140 fokon kb. 1 órát szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni.
A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a mascarponét. Keverhetünk bele eperdarabokat is.
15 megjegyzés:
Hmmm...nagyon kis csini:-DDD Szép...:)
Nagyon jól néz ki, már kívánom is!
De szép! Jók a színek.
Nagyon jól néz ki! Nálunk is érik már a pavlova, és így eperrel nagyon finom lehet.
jajj nem hiszem el! annyi helyen láttam már pavlovát, hogy muszáj lesz elkészítenem! csodás!
Jesszusom!!! Ez valami meseszép!
Neki kell ugranom nekem is :-))
Eper eperrel, csak jó lehet :-)
wowh, szép lett nagyon!! gondolom, nem utoljára készült:)
Niki, köszi szépen!
Ottis, egy szeletet? :)
Ági, eperszín, imádom!
Melinda, tényleg finom!
Reni, köszi! Egy ideje már én is készültem rá :)
Viki, aranyos vagy!..vigyázz...kész...rajt!!! :)
Zsiri, az áááám!!
Pepper, aaaz biztos! Készül még pavlova :)
Irtó guszta! :) Én még nem szántam rá magam a pavlovára... Majd ha lesz sok maradék tojásfehérjém, kipróbálom.
De szívesen megkóstolnám! :)
Anyám, de szép! És ugye, hogy milyen finom! Én nagyon meglepődtem rajta, mert alapban a habcsókot nem szeretem, de ez... mesés!
Duende, köszönöm szépem! Szívesen megkínálnálak, de hááát...gyorsan elfogyott :)
Szepyke, talált :) ...a habcsók nekem sem a kedvencem, de eeez tényleg finom ;)
Tiéd lett a legszebb pavlova! :)
Nem találok szavakat!
Most már nekem is el kell készítenem a pavlovat... Gyönyörűen néz ki! viszem a receptet! :)
Raindrop, zavarba hozol :))
Ami, köszi szépen!
Megjegyzés küldése