
Hozzávalók:
Tészta: 35 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, csipetnyi só, 15 dkg margarin
Töltelék: 13 dkg margarin,15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 4 db tojás, 50 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 9 dkg búzadara, kb. 15 dkg lekvár (áfonyát használtam)
A tészta hozzávalóit morzsalékosra gyúrjuk, és hűtjük.
A töltelékhez a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd belekeverjük a túrót, a mascarponét és a búzadarát.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal, és megszórjuk cukorral.
A tésztamorzsa felét a formába nyomkodjuk, úgy, hogy egy kicsit az oldalára is rányomkodunk. A tortalapot megkenjük a lekvárral, ráöntjük a tölteléket és elsimítjuk. A tetejét megszórjuk a maradék tésztamorzsával.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Szükség esetén (kb. 40 perc sütési idő után) letakarhatjuk.
7 megjegyzés:
Nagy királyság!
Ránézésre imádom :-))
Nagyon szeretem a képeidet! Olyan letisztultak és mégis életszerűek. A receptet pedig gyorsan mentettem. :)
Szeretem a túrótortát, ez pedig egy nagyon jó változatnak tűnik! :o)
Viki, adhatok egy szeletet? :)
Puszedli, örülök, hogy tetszik! Majd mesélj hogy ízlett :)
MÁK, igazán nagyon finom!
Yes! Imádom a túróóóóóóóóót! Lehet rajta morzsa, meg túró is!:)))))
Szepyke, akkor érdemes lenne kipróbálnod, biztosan bejönne :)
Tegnap megsütöttem, isteni, az egész család imádja! A következő a málnás sajttortád lesz, remélem kapok még málnát!?
Megjegyzés küldése