A Kifőztük 10. számába - "meghívottként" - ezt a finom, krémes levest vittem, amit gyorsan, egyszerűen el lehet készíteni.
Hozzávalók:
Kb. 1 kg birsalma
1 db citrom leve
4-5 evőkanál méz
2 dl tejszín
1 db fahéjrúd
5 szem szegfűbors
5 szem szegfűszeg
1 db tojássárgája
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.
Az almát egy lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
A fűszereket és a mézet is hozzáadjuk, felforraljuk, és addig főzzük, míg az alma megpuhul.
Ha az alma megfőtt kiszedjük belőle a főszereket, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és leturmixoljuk, majd ismét összeforraljuk.
Édes gyöngy
Sűrű édes palacsintatésztát készítünk, és forró olajba csepegtetjük.
10 megjegyzés:
Ez fantasztikusan finom! Kár, hogy már nálunk nem kapható sehol birs:(( Megfőzném szívesen! De elteszem....
Nagyon guszta és finom
Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!
Nagyon finom lehet! Békés, boldog karácsonyt!
Csodás leves. Boldog Karácsonyt kívánok Neked és családodnak!
Én is kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! Teljen békességben, boldogságban, szeretetben! :-DDD
Kedves Csibe! Kívánok nagyon-nagyon szép ünnepet neked és családodnak!
Békés, szeretettel teli karácsonyi ünnepeket kívánok és boldog új esztendőt!
Kicsit megkésve, de nagyon szépen köszönöm!!!
köszönöm hogy feltetted ezt a receptet, ezt kerestem egész nap, mert az újságot amiben korábban olvastam már nem találtam meg.
Megjegyzés küldése