2010. december 31., péntek

Chocolate almond coffee + BÚÉK

Továbbra is olyan nagyon hideg van, így ismét egy meleg italt hoztam, ami kicsiben más csak mint az előző kávés forrócsoki.
Egyben ezzel a mandulalikőrös csokival szeretnék nagyon boldog új évet kívánni minden kedves olvasómnak!


Hozzávalók 2 személyre:
6 dkg finomra vágott étcsokoládé
2,5 dl forró kávé
2 dl forró tej
fél tk mandulakivonat v. egy kicsivel több mandulalikőr
ízlés szerint cukor
tejszínhab
csokiforgács
Két hőálló pohárba osszuk el a felvágott csokit, öntsük rá a kávét, és addig kevergessük míg a csoki felolvad.
Adjuk hozzá a cukrot, a mandulakivonatot v. likőrt, és öntsük rá a forró tejet.
A tetejére tegyünk tejszínhabot, és szórjuk meg a csokiforgáccsal.

11 megjegyzés:

DebiGabi írta...

Nagyon Boldog Új Esztendőt Kívánok!
Szívesen megkóstolnám:o)

Ritmus írta...

Én is Boldog Új Évet kívánok!! Ja, és a csokis-alkoholos kávé biztos finom lehet!!

Ági, aki főz írta...

BUÉK!

trinity írta...

Az egyiket meg is ittam:) Finom volt!
Nagyon boldog, békés új évet kívánok neked és családodnak!

szepyke írta...

Boldog új évet kívánok szeretetben, békességben! :))

Zsiri írta...

Boldog Új Évet kívánok Nektek!
A hópelyhes pohár...kész :)

Bianka írta...

Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok

Melinda írta...

A pohár - és persze a recept is - nagyon tetszik!
Nagyon boldog új évet kívánok!

Csibe írta...

Köszönöm, remélem így is lesz :)

Latsia írta...

Boldog Újévet kívánok Neked szeretettel Orsikám!:-)*

Névtelen írta...

Gyilkos kombináció: csoki, tejszín és mandulalikőr!!! Engem meggyőzött!