Újabb sütivel bővült a kedvenc karácsonyi apróságaink listája.
Ezt a sütit is pillanatok alatt össze lehet állítani - gyúrjuk, golyózunk, sütjük, ha türelmünk már fogytán, akkor épp csak langyosra hűtjük és már csipegethetünk is.
Hozzávalók (kb. 20-22 db):
7,5 dkg puha vaj,
5 dkg cukor,
1 db tojás,
15 dkg liszt,
fél tk őrölt kardamom,
8 dkg barna kandiscukor
2-3 ek porcukor a hempergetéshez
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás, és újra felverjük.
A lisztet összekeverjük a kardamommal, és az apró darabokra tört (mixerrel) kandiscukorral.
A vajas krémhez adjuk a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk, és fél órára a hűtőben pihentetjük.
A masszából dió nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és 180 fokon, kb. 12-15 percig sütjük.
A sütőből kivesszük és még forrón porcukorba forgatjuk.
6 megjegyzés:
Nagy kedvencem a kardamom! Szívesen megkóstolnám! Szuper az új télies dizájnod is! :-))
Mézigörl, köszönöm!
...akkor egy próbasütés? :)
Dejó, könnyen összeállítható karácsonyi süti, ez kell nekem :)
Nagyon szép, olyan pihe-puha képek
De jóó! Ezt mindenképpen kipróbálom! :)
Zsiri, akkor hajrá :)
Bianka, köszi :)
Puszedli, majd mesélj!
Megjegyzés küldése