Igaz most megenyhült az idő, de a hétvégére már ismét hideget jósolnak, így jól fog jönni ez a leves. Frissen is finom, de jót tesz neki, ha egy éjszakát pihentetjük.
Hozzávalók:
1 nagy és 1 kis szál póréhagyma
10 dkg füstölt tarja
2 db közepes burgonya
2 gerezd fokhagyma
9 dl alaplé (készülhet leveskockából is)
2 dl tejszín
2 dkg vaj
1 maréknyi aprított petrezselyem
só, bors
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a póréhagymát felkarikázzuk.
A kockára vágott szalonnát egy lábosban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a pórét, a zúzott fokhagymát, a burgonyát és 5 percig kevergetve pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, majd kb. 20 percig főzzük. Ha a burgonya megpuhult hozzáöntjük a tejszínt.
A levesből 1-2 merőkanálnyit félreteszünk, a többi leturmixoljuk, majd hozzáöntjük a félretett levest.
Ízlés szerint fűszerezzük, frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk.
A kisebb szál póréhagymát felkarikázzuk, és forró olajban megsütjük, majd tálaláskor a levesre szórjuk.
15 megjegyzés:
Nagyon guszta!
Jöhet! De máris!:)
Biztos finom és a kép is gyönyörűséges!
Hobbychef, köszönöm!
Ildy, már megy is :)
Ottis, nagyon köszönöm!
Kérhetnék egy kis kóstolót!? Nagyszerű, imádom a leveseket, főleg ebben a ronda, hideg időben! :-DD
Hú, nagyon jól néz ki!!!
Tetszik a dizájn váltás is. Mondd Orsi, hogy csinálod, hogy olyan háttered van, ami nincs a sablonok között? Legalábbis én ezt a csillagosat nem találtam.
Nyami, leves nekem is jöhet bármikot! Nagyon guszta! :)
Bocsi, bármikot helyett bármikor. Ööööm kicsit késő van már... a billentyűket sem találom :S :)
Szinte érzem az ízét!
fantasztikus
Mézigörl, hát persze :)
Salsa, köszi...ha gondolod szívesen átküldöm, mert már fogalmam sincs, hogy hol találtam :o
:)
Ildinyó, akkor gyere te is egy tányérkára :)
Chriesi, hát finom is :)
Bianka, köszi szépen!
Orsi, nem az egyébként gyönyörű csillagos hátteredre fáj a fogam, hanem azt szeretném tudni, hogy hogyan lehet más hátteret beiileszteni. Mármint a blogger lehetőségein kívül. Html kód módosítással?
Jaaaa, ééértem :)) igen, kicsit "buherálni" kell...hogy pontosan hogyan azt nemtom, mert apa csinálta, de ha dobsz egy mail címet este pontos infót tudok küldeni :)
Hát, ez most jól jönne. :)
Puszedli, nekem is, ismét :)
Megjegyzés küldése