2010. december 12., vasárnap

Kardamomsüti kandiscukorral

Újabb sütivel bővült a kedvenc karácsonyi apróságaink listája.
Ezt a sütit is pillanatok alatt össze lehet állítani - gyúrjuk, golyózunk, sütjük, ha türelmünk már fogytán, akkor épp csak langyosra hűtjük és már csipegethetünk is.


Hozzávalók (kb. 20-22 db):
7,5 dkg puha vaj,
5 dkg cukor,
1 db tojás,
15 dkg liszt,
fél tk őrölt kardamom,
8 dkg barna kandiscukor
2-3 ek porcukor a hempergetéshez
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás, és újra felverjük.
A lisztet összekeverjük a kardamommal, és az apró darabokra tört (mixerrel) kandiscukorral.
A vajas krémhez adjuk a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk, és fél órára a hűtőben pihentetjük.
A masszából dió nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és 180 fokon, kb. 12-15 percig sütjük.
A sütőből kivesszük és még forrón porcukorba forgatjuk.

6 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Nagy kedvencem a kardamom! Szívesen megkóstolnám! Szuper az új télies dizájnod is! :-))

Csibe írta...

Mézigörl, köszönöm!
...akkor egy próbasütés? :)

Zsiri írta...

Dejó, könnyen összeállítható karácsonyi süti, ez kell nekem :)

Bianka írta...

Nagyon szép, olyan pihe-puha képek

Puszedli írta...

De jóó! Ezt mindenképpen kipróbálom! :)

Csibe írta...

Zsiri, akkor hajrá :)

Bianka, köszi :)

Puszedli, majd mesélj!