Bízva abban, hogy most már marad a jó idő, így hoztam egy receptet kerti sütögetéshez.
A recept a Kifőztük magazin júliusi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
6 db felső csirkecomb filé
2 db banán
6 szelet bacon
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál méz
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
só
bors
A combokat kis kockákra vágjuk. A banánt „meghámozzuk”, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg. A baconszeleteket középen kettévágjuk.
Egy tálban összekeverjük a fokhagymát, az ecetet, a citromlét, a mézet, az olívaolajat, a sót, borsot. Belekeverjük a felkockázott húst, átforgatjuk, és legalább 1 órát pácoljuk.
A banánkarikákat betekerjük egy-egy szelet baconnel és felváltva a húskockákkal nyársra fűzzük.
Faszénparázs megsütjük.
Fűszeres bagett
Hozzávalók:
1 db bagett
10 dkg vaj
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál aprított petrezselyem
só
bors
A vajat a fokhagymával, a petrezselyemmel alaposan összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
A kenyeret szeleteljük, de nem vágjuk át teljesen. A vágás mentén a szeleteket megkenjük a hagymás vajjal, majd szorosan alufóliába csomagoljuk.
Faszénparázson megpirítjuk.
4 megjegyzés:
Izgalmas ízvilág, ehhez párosul egy igazán remek kép
Bianka, köszi szépen!
Nekem is nagyon tetszik!:)
Kata, örülök!!
Megjegyzés küldése