2011. július 30., szombat

Banános csirkenyárs és fűszeres bagett

Bízva abban, hogy most már marad a jó idő, így hoztam egy receptet kerti sütögetéshez.


A recept a Kifőztük magazin júliusi számában is megtalálható.

Hozzávalók:
6 db felső csirkecomb filé
2 db banán
6 szelet bacon
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál méz
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj

bors
A combokat kis kockákra vágjuk. A banánt „meghámozzuk”, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg. A baconszeleteket középen kettévágjuk.
Egy tálban összekeverjük a fokhagymát, az ecetet, a citromlét, a mézet, az olívaolajat, a sót, borsot. Belekeverjük a felkockázott húst, átforgatjuk, és legalább 1 órát pácoljuk.
A banánkarikákat betekerjük egy-egy szelet baconnel és felváltva a húskockákkal nyársra fűzzük.
Faszénparázs megsütjük.


Fűszeres bagett
Hozzávalók:

1 db bagett
10 dkg vaj
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál aprított petrezselyem

bors
A vajat a fokhagymával, a petrezselyemmel alaposan összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
A kenyeret szeleteljük, de nem vágjuk át teljesen. A vágás mentén a szeleteket megkenjük a hagymás vajjal, majd szorosan alufóliába csomagoljuk.
Faszénparázson megpirítjuk.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Izgalmas ízvilág, ehhez párosul egy igazán remek kép

Csibe írta...

Bianka, köszi szépen!

Kata írta...

Nekem is nagyon tetszik!:)

Csibe írta...

Kata, örülök!!