Hamarosan itt egy kiváló alkalom a kipróbálásához :)
A recept a Kifőztük magazin decemberi számában is megtalálható.
Hozzávalók:
8 dl pezsgő (ízlés szerint)
15 dkg cukor
1 dl víz
5 zselatinlap
málnaszemek a díszítéshez
Egy edénybe öntjük a vizet, beletesszük a cukrot, és felforraljuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a zselatinlapokat és kevergetve feloldjuk a szirupban.
Ezután beleöntünk 7dl pezsgőt, visszatesszük a tűzre és felmelegítjük (ekkor már nem forraljuk fel). Poharakba töltjük, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor kevés pezsgőt öntünk rá, és málnaszemekkel díszítjük.
2 megjegyzés:
Mmm, ez fincsi lehet! Szívesen megkóstolnám. :))
Csipet, bizony-bizony :)
Megjegyzés küldése