A hideg napokra most egy fűszeres almaitalt hoztam.
Hozzávalók:
1 liter almalé (vagy almabor)
2 evőkanál méz
fél citrom leve
1 db narancs szeletelve
1 db alma szeletelve
2 rúd fahéj
2-3 db szegfűszeg
4 szem feketebors
Az összes hozzávalót egy hőálló edénybe tesszük, felforraljuk, és lassú tűzön 10 percig főzzük.
Az italt még forrón, a gyümölcsökkel együtt poharak töltve tálaljuk.
5 megjegyzés:
Oh jeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Oh annyira nagyon vágyok egy ilyenre most, szerintem ma össze is dobom! :) Jó alternatívája a forralt bornak (itt drága a bor és hát...itt nem kapni Tokaji Hárslevelűt, a kedvencemet)! Köszi a receptért és a fotó is olyan hangualtos!
Viki, bizony-bizony :)
Panna, örülök, és köszi!
milyen almaléből célszerű csinálni??
Nagyon kellemes ital! A mézet utólag tenném bele, ne öljük meg a C vitamint!
Megjegyzés küldése