2011. december 13., kedd

Forró almaital

A hideg napokra most egy fűszeres almaitalt hoztam.



Hozzávalók:
1 liter almalé (vagy almabor)
2 evőkanál méz
fél citrom leve
1 db narancs szeletelve
1 db alma szeletelve
2 rúd fahéj
2-3 db szegfűszeg
4 szem feketebors

Az összes hozzávalót egy hőálló edénybe tesszük, felforraljuk, és lassú tűzön 10 percig főzzük.
Az italt még forrón, a gyümölcsökkel együtt poharak töltve tálaljuk.

5 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Oh jeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Unknown írta...

Oh annyira nagyon vágyok egy ilyenre most, szerintem ma össze is dobom! :) Jó alternatívája a forralt bornak (itt drága a bor és hát...itt nem kapni Tokaji Hárslevelűt, a kedvencemet)! Köszi a receptért és a fotó is olyan hangualtos!

Csibe írta...

Viki, bizony-bizony :)

Panna, örülök, és köszi!

Névtelen írta...

milyen almaléből célszerű csinálni??

Mária írta...

Nagyon kellemes ital! A mézet utólag tenném bele, ne öljük meg a C vitamint!